Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. veljače 2018.

Fotogalerija: Na obali rijeke Drave u Terezinom Polju održani 23. Dani manjića

Športsko-ribolovni klub “Drava” iz Terezinog Polja u suradnji s Općinom Lukač, na desnoj obali rijeke Drave u Terezinom Polju održao je 23. Dani manjića, manifestacija je to koja je uz druženje ribolovaca i gostiju popraćena brojnim gastronomskim, kulturno-umjetničkim i zabavnim sadržajima. Uz organizatore, načelnika Općine Lukač Đure Bukvića i predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Terezinog Polja Darka Orača, na tom druženju nazočili su i župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement.

Načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić istaknuo je da su Dani manjića samo dio onoga što Općina Lukač u turističkom pogledu želi ponuditi žiteljima i gostima. Jedan od planova je i postavljanje pedesetak drvenih kućica za odmor koje će moći koristiti ribolovci, ali i ostali rekreativci koji žele slobodno vrijeme provesti uz rijeku Dravu.

I ove su godine na Danu manjića inspiraciju za svoja umjetnička djela pronašli i slikari iz Daruvara i Sirača koji su tehnikom akril na platnu slikali motive rijeke Drave, a za zabavni dio pobrinuo se tamburaški sastav iz Slatine. (www.icv.hr, bs)

Share Button