Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. siječnja 2018.

Sastanak predstavnika PU Virovitičko-podravske županije i HGSS-a s ciljem podizanja razine suradnje u traganju za nestalim osobama

U prostorijama PU virovitičko-podravske održan je radni sastanak policije i HGSS-a na kojem su nazočili djelatnici policijske uprave i policijskih postaja, te predstavnici HGSS-a na čelu s pročelnikom HGSS-a, Ivicom Kašuba. Tema sastanka bila je podizanje razine suradnje prilikom koordiniranih poduzimanja mjera traganja za nestalim osobama s ciljem povećanja efikasnosti obiju službi.

Tijekom sastanka predstavnici HGSS-a prezentirali su svoj način operativnog postupanja u situacijama traganja za nestalim osobama, mogućnosti operativne tehnike kojom raspolažu kao i razinu obučenosti pripadnika HGSS-a po specijalnostima za različite uvjete spašavanja. Tom prilikom dogovoren je i efikasniji način žurne razmjene informacija kao i uspostava kontakata između službi prilikom zaprimanja dojava o nestanku osoba, kako bi se sve potrebne radnje čiji je cilj pronalazak nestalih osoba i zaštita njihova života poduzimale što žurnije, efikasnije i koordinirano, maksimalizirale prednosti korištenja sofisticirane opreme i ljudskih resursa kojima obje službe raspolažu te uspješnost traganja podigla na što veću razinu.

Suradnja ove policijske uprave i do sada je bila na visokoj razini, a ovaj radni sastanak samo je još jedan u nizu koji osigurava maksimalnu efikasnost prilikom koordiniranog zajedničkog postupanja policije i HGSS-a. (viroviticko-podravska.policija.hr)

Share Button