Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. siječnja 2018.

Gostujući na valovima Radio Slatine i Radio Orahovice, virovitičko-podravski župan Igor Andrović najavio je kako će se boriti za sve projekte s područja ova dva grada, podcrtavši ih nekoliko

Gostujući na valovima Radio Slatine i Radio Orahovice, virovitičko-podravski župan Igor Andrović najavio je kako će se boriti za sve projekte s područja Virovitičko-podravske županije, kao i ova dva grada. Podcrtao ih je nekoliko.

– Na području grada Slatine puno je uloženo i u Srednju školu Marka Marulića, dvije osnovne škole Josipa Kozarca i Eugena Kumičića. I nadalje ćemo ulagati kako bi učenici, ali i njihovi profesori imali što bolje uvjete školovanja. Nova ulaganja slijede u opremi, ali i ulaganje u ljude, njihovo usavršavanje.

Govorio je i o ulaganju u zdravstvo na području Slatine i Orahovice.
– U Slatini smo puno ulagali u nove uređaje Doma zdravlja, izgrađuje se i novi bazen za fizikalnu terapiju. Tu je novi digitalni rendgen kakvog nema od Osijeka do Zagreba. Ulažemo u zdravstvene djelatnike, njihovu specijalizaciju kako stanovnici Slatine ne bi morali putovati u udaljena mjesta. Osim toga gradi se i ambulanta u obližnjoj Čađavici. Raznim poticajima nastojimo privući liječnike kako bi oni radili na ovom području. Zdravstvena zaštita bit će, dostupnija i svim građanima orahovačkog kraja, kako uz kvalitetniji ultrazvučni aparat za dijagnostiku. U suradnji s Domom zdravlja VPŽ, osiguran je dolazak specijalista educiranim za rad na dijagnostičkim aparatima. Tako će dva liječnika iz Opće bolnice Virovitica, gastroenterolog i urolog, dolaziti u Orahovicu. Tu je i 50 milijuna kuna kojima će se izgraditi nova dnevna bolnica u Virovitici i opremiti pet operacijskih sala. Sve to radi se kako bi stanovnici naše županije, ali i susjednih županija koji dolaze u našu bolnicu, imali što bolju zdravstvenu zaštitu.

radio slatina

Govorio je i o boljoj prometnoj povezanosti.
– Trenutno je u tijeku Studija izvodljivosti za brzu cestu koja će voditi do Virovitice i dalje prema Terezinom Polju. Sjeverna obilaznica dio je Podravske brze ceste, prometnice koja će se protezati do Slatine. Slatina će s tom obilaznicom biti bolje povezana s Viroviticom, a samim time i bitno brže će Slatinčani dolaziti do Zagreba.

Ove godine kreću i novi projekti na području grada Slatine i Orahovice.
– Uz Pitomaču, gradit će se novi Poduzetnički inkubator u Orahovici, a adaptacijom stare zgrade Doma zdravlja VPŽ, u Slatini će zaživjeti Poduzetnički inkubator. Poduzetnički inkubator se u Virovitici pokazao kao jako dobar, a vjerujem da će tako biti i u Slatini, kao i Pitomači i Orahovici. Jedan od značajnih projekata je i onaj Poduzetničke zone u Orahovici. Kako su mi bitni svi projekti u Virovitičko-podravskoj županiji, borit ću se i za prolazak svih projekata i grada Slatine i Orahovice. Nedavno smo dobili i dobre vijesti za projekt „EPIcentar Sequoia“ u središtu Slatine, kao i Dravsku priču u Noskovačkoj Dubravi i projekt Križnica. Svi ti projekti će doprinijeti razvoju turizma, donijet će nove smještajne kapacitete, a samim time otvorit će se i nova radna mjesta.

U blizini Slatine mogao bi proći još jedan projekt.

– Da. To je obnova Doma u Meljanima koji bi bio jedan Dječji centar značajan za grad Slatine. U tom, kao i svim drugim projektima, punu podršku nam daje i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić – zaključio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak, Facebook)

radio orahovica

Share Button