Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. siječnja 2018.

Župan Igor Andrović najavio odlične vijest za studente Studija fizioterapije i dentalne medicine u Orahovici: Uskoro će studenti dobiti iksice i organiziranu prehranu u jednom orahovačkom restoranu


Još u studenom 2016. godine, u Osijeku je otvoren Sveučilišni integrirani preddiplomski i diplomski studij dentalne medicine pri Medicinskome fakultetu u Osijeku.Virovitičko-podravska županija dala je punu podršku tom studiju, koji je od prošle jeseni, punim plućima zaživio u Orahovici.

Orahovica je sveučilišni grad već drugu godinu i od milja je zovu „mali Oxford“. Taj maleni slavonski gradić zlatnim je slovima upisao povijesni datum – 3. listopada 2016. kada je svečano otvoren sveučilišni preddiplomski studij Fizioterapije.

U jesen 2017., dobili su „stepenicu više“. Od jeseni 90 studenata studira u Orahovici. Otvoreni su novoobnovljeni prostori Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo i (pred)diplomskog studija fizioterapije. Tako uz Viroviticu i Orahovica ima fakultet, a studij dentalne medicine trenutno je jedan od najtraženijih u Hrvatskoj. No, orahovački studenti imaju jedan problem – iksice.

Gostujući u programu Radio Orahovice, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, najavio je kako će orahovački studenti uskoro dobiti iksice s kojima će moći imati organiziranu prehranu što će im umnogome olakšati studiranje u Orahovici. Kako doznajemo, studentska prehrana će im biti organizirana u Hotelu Dukat. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Share Button