Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. siječnja 2018.

Predsjednik LAG-a PAPUK, Mirko Mališ, potpisao je Sporazum o suradnji u izvršavanju delegiranih administrativnih provjera prilikom provedbe operacija u okviru strategije lokalnog razvoja

Predsjednik LAG-a PAPUK, Mirko Mališ, potpisao je Sporazum o suradnji u izvršavanju delegiranih administrativnih provjera prilikom provedbe operacija u okviru strategije lokalnog razvoja pod vodstvom zajednice između Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i LAG-a PAPUK.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, donijela je Odluku o dodjeli sredstava LAG-u PAPUK u visini od najviše 6.137.419,05 kuna za provedbu Podmjere 19.2. ”Provedba operacija unutar CLLD strategije”, Podmjere 19.3. ”Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a” i Podmjere 19.4. ”Tekući troškovi i animacija” unutar Mjere 19. ”Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)”.
Za projekte s LAG područja namijenjeno je 4.676.128,80 kuna, za projekte suradnje 233.806,44 kune, a ostatak je namijenjen za rad ureda LAG-a i za animaciju.
Od ovoga iznosa za projekte, 80% sredstava je namijenjeno razvoju poljoprivrede i poduzetništva, a 20% je namijenjeno za JLS. Sporazum je već potpisala Matilda Copić ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pa su time navedena sredstva s današnjim danom i službeno u opticaju. Sljedeći korak u provedbi korištenja ovih prilično velikih novčanih sredstava učinit će LAG Papuk raspisivanjem natječaja negdje sredinom veljače. (LAG Papuk)

Share Button