Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. prosinca 2017.

Više od 26 godina traje jedna lijepa priča – Spider grupa Pitomača bilježi stopu rasta od 30 posto, a robna marka Gardenolo ostvaruje velik uspjeh na tržištu Japana

Spider grupa Pitomača koju čine povezana društva Spider grupa d.o.o., Biofarma d.o.o., Đolta d.o.o., Jan-spider d.o.o., Herbarium d.o.o., svečano je u Zlatnom klasu u Otrovancu, obilježila kontinuitet poslovanja više od 26 godina. Svečanosti su između ostalih, uz predsjednika Uprave Spider grupe Pitomača, Denisa Nemčevića, nazočili i: virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenicima, Marijom Klementom i Darkom Žužakom, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, kao i mnogobrojni poslovni partneri koji su kroz sve ove godine bili uz Spider grupu Pitomača.

Prošle godine je obilježena obljetnica 20 godina poslovanja s ljekovitim i aromatičnim biljem te je tom prigodom simbolično obilježen i dovršetak investicijskog ciklusa od preko 15.000.000,00 kuna kojima je ojačana konkurentnost na svjetskom tržištu.

U 2017. godini, Spider grupa Pitomača nastavila je rasti i bilježiti rast izvoza. U prosjeku unatrag 5 godina rast ukupnog prihoda je pratio i rast izvoza, odnosno izvoz je rastao po prosječnoj stopi od 18 posto. Također značajno je za istaknuti da je rast investicija unatrag 5 godina rastao po prosječnoj stopi od 30%. Navedeni podaci idu u prilog ostvarenim rezultatima rasta te potvrđuju poziciju Spider grupe Pitomača kao vodećeg proizvođača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja i proizvođača čajeva u široj regiji istočne Europe.

Spider grupa Pitomača, od osnutka matičnog društva Jan-spider d.o.o. prije 26 godina do danas razvila se u prepoznatljivu tvrtku, s najvišim standardima kvalitete za proizvodnju proizvoda.
Posluje na stranim tržištima, gdje je konkurentnost iznimno jaka, te je među svjetskim tvrtkama zauzela značajno mjesto – partneri prepoznaju kvalitetu i model poslovanja Spider grupe Pitomača.

Posebno valja naglasiti da nova robna marka – premium BIO (EKO) proizvoda – čajeva i jestivih ulja Gardenolo pokazuje velik uspjeh na iznimno zahtjevnim inozemnim tržištima poput Japana i drugih.

Kvaliteta proizvoda osigurana je najvišim sustavima upravljanja kvalitetom –uveden je sustav IFS (međunarodni standard za proizvodnju hrane), zajedno sa HACCP-om te sustavima EUORGANIC, NOP, GLOBAL G.A.P., KOSHER, u potpunosti je proveden kontroliran i siguran način proizvodnje hrane. U 2017 godini uveden je nov sustav kojim se osigurava proizvodnja iz održivog uzgoja, odnosno sustav UEBT / UTZ.

Spider grupa Pitomača je kroz više od 20 godina poslovanja s ljekovitom i aromatičnim biljem, te neprekinutim poslovanjem unatrag 26 godina ostvarila izniman poslovni uspjeh. Neprekinut rast poslovanja i dosljedan proces investicija, osigurava konkurentnost proizvoda na svjetskim tržištima. Takav uspjeh je posebno značajan zato što je Spider grupa Pitomača domaća obiteljska tvrtka, u vlasništvu obitelji Nemčević, dvije generacije – osnivač i nasljednici rade u kompaniji te zajedno sa svim suradnicima i zaposlenicima generatori su uspjeha i rasta poslovanja. (spidergrupa.hr, Fotografije: Matija Rođak)

Share Button