Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. prosinca 2017.

Srednja škola Marka Marulića Slatina dobit će novo parkiralište

Poslije već provedene energetske obnove zgrade škole, te radova na energetskoj obnovi sportske dvorane koji će biti gotovi u 3. mjesecu naredne godine, Srednja škola Marka Marulića Slatina dobit će novo parkiralište za osoblje škole.

Radovi, koji su u začetku, provode se na dijelu zelene površine ispred same škole gdje će biti uređeno parkiralište s novih 16 parkirnih mjesta. Projekt parkirališta, koji je financiran od strane osnivača škole Virovitičko-podravske županije i fondova regionalnog razvoja, imat će i sigurnosnu namjenu, jer će dosadašnji ulaz na postojeće parkiralište biti pretvoren u pješačku zonu, te će se učenici koji praktičnu nastavu provode u prostorijama školske radionice sigurnije i mirnije kretati od zgrade škole do školske radionice.

– Na mjestu budućeg parkirališta bilo je stablo javora, koje je povodom 50 godina osnivanja gimnazije u Slatini 2013. godine zasađeno, a sada je izmješteno na novu lokaciju kako bi i dalje svjedočilo na prvu generaciju slatinskih gimnazijalaca iz 1966./1967. godine. Svakodnevno ga zalijevamo kako bi se uspješno primilo i nastavilo s rastom – rekao je ravnatelj SŠ Marka Marulića Slatina, Darko Špoljarić, ne skrivajući zadovoljstvo sa svime do sada napravljenim na uređenju škole. Radove na novom parkiralištu provodi Građevinarstvo Horvat.(Domovina net, DF; foto DF)

Share Button