Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. prosinca 2017.

U tijeku je studija izvodivosti za brzu cestu od Bjelovara do Virovitice, a u planu je i obnova željezničke pruge od Koprivnice do Virovitice

U uredu župana Virovitičko-podravske županije, Igora Androvića, održan je sastanak s ministrom prometa Olegom Butkovićem, na kojem su između ostalih bili i: saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, pomoćnik ministra Mario Madunić, zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.

O tome što se razgovaralo, kazao je ministar Oleg Butković.
– Razgovarali smo i o onom najvažnijem pitanju za Virovitičko-podravsku županiju i Viroviticu, a to je brza cesta koja bi trebala ići od Bjelovara prema Virovitici. Trenutno se radi Studija izvodljivosti. To je jedan od najvažnijih strateških projekata ovog dijela Hrvatske, a po završetku studije, u 2018. godini ćemo krenuti u daljnje projektiranje i pripremiti cestu za EU financiranje u novom operativnom razdoblju. Inače, brza cesta došla je do Farkaševca. Budući da se tamo nalazi prihvatna cesta i županijska koju treba popraviti, to smo dogovorili zajedno sa županijom, tako da će ona kroz nekoliko mjeseci biti popravljena kako bi mogla primiti sav taj promet, a nakon toga krećemo prema Bjelovaru. Ići ćemo u osiguravanje financijske konstrukcije. Već u ovom programu Vlade, ta dionica ide u izvedbu.

Razgovaralo se i o obnovi željezničke pruge Koprivnica – Virovitica.
– Razgovarali smo i o obnovi željezničke pruge od Virovitice prema Koprivnici. To je projekt vrijedan oko 500 milijuna kuna. Projekt je napravljen u HŽ infrastrukturi. Ovih dana ćemo ići u Ministarstvo financija vidjeti oko kreditnog zaduženja kako bi u ovom procesu održavanja i obnove pruga, ova pruga imala svoje mjesto. Vjerujem da ćemo u 2018. godini krenuti i s tim projektom – zaključio je ministar prometa Oleg Butković.

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, iskazao je zadovoljstvo razgovorom s ministrom Butkovićem i direktorom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, jer i brza cesta prema Virovitici i našoj županiji, kao i obnova željezničke pruge od Koprivnice do Virovitice, uz bolju prometnu povezanost, značit će i značajniji gospodarski razvoj ovoga kraja. (www.vpz.hr)

Share Button