Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. prosinca 2017.

Ministar prometa Oleg Butković: Sjeverna obilaznica je strateški bitna za ovaj kraj ali i Republiku Hrvatsku, nastavak brze ceste prema Slatini se projektira

Sjevernu obilaznicu, u budućnosti dio Podravske brze ceste koja će se protezati od Ormoža preko Varaždina, Virovitice do Iloka, u pratnji saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, direktora Hrvatskih cesta Josipa Škorića, pomoćnika ministra Maria Madunića, župana Igora Androvića i zamjenika župana Marija Klementa, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, kao i načelnika Lukača i Suhopolja, Đure Bukvića i Siniše Horvata, obišao je ministar prometa Oleg Butković koji je tom prigodom istaknuo.

– Cesta je u regionalnom smislu strateški bitna za ovaj kraj, ali i za Republiku Hrvatsku. Nastavak prema Slatini se projektira. Hrvatske ceste poduzimaju sve aktivnosti kako bi što prije krenuo nastavak. Čim projekti budu gotovi, slijedi rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, dobivanje potrebnih dozvola i raspisivanje natječaja za izvedbu.

Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta je naglasio:
– S obzirom na to da bivša županijska cesta, koja je slabe propusne moći i ne zadovoljava uvjetima za siguran promet, mi smo isprojektirali tu cestu i na proljeće kreće obnova, od središta Suhopolja do ove obilaznice, kako bi ona mogla primiti sav ovaj promet, koji će ići obilaznicom. Ona će poslužiti svrsi dok se ne nastavi druga dionica od Suhopolja do Slatine.

Gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin je podcrtao.
– Sjeverna obilaznica kao dio Podravske brze ceste ima regionalni značaj, zbog razvoja gospodarstva, a kao drugo zbog povezivanja naših dijelova koji su slabije razvijeni. Ova cesta ne znači samo sigurnost u prometu, već prije svega i gospodarski razvoj. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button