Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. prosinca 2017.

Josip Ivoš, ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, sudjelovao je na predstavljanju publikacije “Pregled obrazovanja i osposobljavanja 2017.”

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, organizirali su predstavljanje publikacije koju je izradila European Commission pod nazivom “Pregled obrazovanja i osposobljavanja 2017.” Pozdravni govor održao je Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u HR, a Publikaciju je predstavio Stefaan Hermans, direktor u Glavnoj upravi za obrazovanje i kulturu Europske komisije.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak je dala osvrt na publikaciju EK, te najavila nastavak reforme obrazovanja uz digitalne udžbenike, promjene u metodama poučavanja, odmak od sadržaja na odgojno-obrazovne ishode, te promjenu načina vrednovanja i usmjeravanje. Nakon predstavljanja i osvrta održana je panel rasprava o Fondovima EU i prilikama za obrazovne institucije u Hrvatskoj. Na panel raspravi sudjelovali su pomoćnica ministrice Lidija Kralj, Ružica Beljo iz Nacionalnog vijeća za razvoj potencijala i Josip Ivoš, ravnatelj u Srednja škola Stjepana Sulimanca, Pitomača. (www.vpz.hr, ji, Fotografije: Facebook)

Share Button