Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. studenoga 2017.

Hrvatski Sabor izglasao Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji

Hrvatski sabor je u četvrtak 30. studenog, većinom glasova prihvatio Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, kojim se braniteljima proširuju prava u odnosu na postojeća rješenja. Zakon je podržala većina, odnosno 93 zastupnika, protiv je bilo 15, a suzdržanih 3. Za provedbu Zakona potrebno je dodatnih 219,2 milijuna kuna na poziciji Ministarstva hrvatskih branitelja, što u odnosu na sredstva osigurana u 2017. godini predstavlja povećanje od 44,5 milijuna kuna. Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji stupit će na snagu nakon objavljivanja u Narodnim novinama, osim segmenta koji se tiče Hrvatskog vijeća obrane koji će stupiti na snagu 2019. godine.

Jedan od onih koji je sudjelovao na izradi tog zakona je i predsjednik saborskog odbora za ratne veterane, ujedno i predsjednik HVIDRA-e RH, saborski zastupnik Josip Đakić koji je zahvalio svima koji su sudjelovali na izradi Zakona, te onima koji su ga usvojili;
– Drago mi je da je Zakon usvojen većinom glasova, a posebno mi je drago da ga je usvojio i određeni broj zastupnika iz lijeve opcije, uglavnom onih koji su bili hrvatski branitelji i koji su prepoznali dobrobit tog Zakona – naglasio je Josip Đakić. (www.icv.hr, bs)

Share Button