Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. studenoga 2017.

Tomislav Tolušić: Svako novo radno mjesto u ruralnom području znači jednu obitelj koja će u tom području izgraditi svoj život

Izdane su Odluke o prihvatljivosti za 24 korisnika u ukupnom iznosu od 52,4 milijuna kuna za provedbu podmjere 8.6. »Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda«, operaciju 8.6.2. »Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva« iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Korisnici mjere su obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana za djelatnosti prerade drva, a cilj joj je potaknuti razvoj šumarskog sektora te i na taj način doprinijeti razvoju ruralnih područja i stvaranju novih radnih mjesta.

– Šume su već stoljećima izvor prihoda i mjesto zapošljavanja ruralnog stanovništva. Ovih 52,4 milijuna kuna omogućit će nastavak te tradicije uz visoki stupanj očuvanja naših šuma. Svako novo radno mjesto u ruralnom području znači jednu obitelj koja će u tom području izgraditi svoj život – izjavio je ministar Tomislav Tolušić. (www.mps.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Share Button