Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. studenoga 2017.

Hodočašće hrvatskih branitelja i njihove djece od Čačinaca do Vukovara, ”Memorijal Željka Majora” u sjećanje na hrvatskog heroja koji je ubijen na Ovčari

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rat Orahovica u sklopu projekata ”Korak po korak do cilja” organizira 6. Hodočašće hrvatskih branitelja i njihove djece od Čačinaca do Vukovara, ”Memorijal Željka Majora”.

Hodočašće se organizira povodom obilježavanja sjećanja na Grad heroj Vukovar, a u spomen na poginulog hrvatskog branitelja i mještanina općine Čačinci, Željka Majora, koji je 20. studenog 1991. godine na Ovčari, s još 200-njak hrvatskih branitelja-ranjenika, položio život na oltar domovine u obrani Vukovara. Polazak hodočasnika je 14. studenog 2017. godine (utorak) u 11,00 sati sa grobnog mjesta hrvatskog branitelja Željka Majora u Čačincima.

Projekt ”Korak po korak do cilja” sufinancira Ministarstvo hrvatskih branitelja i za taj njega je udruga od Ministarstva dobila financijska sredstva u iznosu od 15.000 kuna.

Prvi dan : 14.11.2017. godine (utorak):

-10,45 sati  Okupljanje uzvanika i sudionika VI. Hodočašća hrvatskih branitelja i djece od Čačinaca do Vukovara, ”Memorijal Željka Majora”

-11,00 sati  Polaganje aranžmana, paljenje svijeća na grobnim mjestima poginulih hrvatskih branitelja Željka Majora i Franje Jusupa, molitva za sve poginule hrvatske branitelje

-11,15 sati   Polazak kolone hodočasnika s grobnog mjesta do spomenika hrvatskih branitelja

-11,30 sati   Komemoracija kod Spomen obilježja hrvatskih branitelja Općine Čačinci (polaganje vijenaca; paljenje svijeća i molitva za sve poginule hrvatske branitelje – misa)

-12,15 sati   Svečani program VI. Hodočašća hrvatskih branitelja i djece od Čačinaca do Vukovara (svečano otvaranje; himna; minuta šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje; prigodno obraćanje uzvanika; svečani program djece; podjela priznanja prvim hodočasnicima od Čačinaca do Vukovara; prigodni domjenak za sve sudionike VI. Hodočašća hrvatskih branitelja i djece)

Drugi dan : 15.11.2017. godine (srijeda)

-8,00 sati   Polazak sudionika iz Čačinaca za Bizovac ispred spomen obilježja. Trasa put : Čačinci – Orahovica – Ferićanci – D Motičina – Martin – Našice – Našički Markovac – Jelisavac – Našička Breznica – Niza – Koška – Topoline – Cret – Bizovac

Treći dan : 16.11.2017. godine (četvrtak)

-8,00 sati   Polazak sudionika iz Bizovca za Tenje ispred spomen ploče.  Trasa puta: Bizovac – Samatovci – Josipovac – Višnjevac – Osijek – Tenje

Četvrti dan : 17.11.2017. godine (petak)

– 8,00 sati   Polazak sudionika iz Tenje za Vukovara ispred Hrvatskog doma Tenje.  Trasa puta : Tenje – Ćelije – Bobota  – Trpinja – Vukovar

Peti dan : 18.11.2017. godine (subota)

-10,00 sati   Sudjelovanje u koloni sjećanja od Vukovarske bolnice do Vukovarskog groblja, polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva za sve poginule hrvatske branitelje – misa

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rat Orahovica i Udruga Hrvatski časnički zbor Orahovica djelomično su osigurali financijska sredstva za prijevoz putnika od Čačinaca do Vukovara (prijevoz je osiguran za Vukovar), te pozivamo svo građanstvo rada Orahovice i općina na sudjelovanju u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovar u Koloni sjećanja kojom se odaje počast svim sudionicima obrane grada simbola hrvatske slobode, Vukovara, koja će se održati 18. studenog 2017. godine u Vukovaru s početkom u 10,00 sati.

Svi zainteresirani građani grada Orahovice i mještani susjednih općina (Čačinaca, Zdenaca, Crnca, Feričanaca,..) koji žele sudjelovati u Koloni sjećanja u Vukovaru mogu se prijaviti u Knjižari i papirnici LIBRA Orahovica uz kotizaciju od 20,00 kn po osobi za prijevoz svakog radnog dana do 17. studenog 2017. godine do 14,00 sati.

Polazak autobusa za Vukovar je 18. 11. 2017. godine u 6,30 sati iz Čačinaca s autobusne stanice, a iz Orahovice u 6,45 sati ispred Hotela Dukat. Sve dodatne informacije vezane za sudjelovanje u obilježavanju Dana sječenja na žrtvu Vukovar u Koloni sjećanja, također vezano i za odlazak u Vukovar, možete dobiti na broj mobitela 098/9087-429, Miroslav Tot. (domovina.net)

Share Button