Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. listopada 2017.

U Slatini predstavljen novi roman Olivera Jukića Revanche, koji govori o nadmetanju dva nogometna kluba

U prepunom Hrvatskom domu u Slatini predstavljen je drugi roman slatinskog romanopisca Olivera Jukića, Revanche. Prvi roman Olivera Jukića, Sudačka nadoknada, dobio je vrlo dobre kritike i polučio velik interes, jer, između ostalog, govori o ”najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu”, nogometu.

Milo Jukić, urednik Sudačke nadoknade, kao moderator promocije romana Revanche neformalno je razgovarao s ljudima za koje se znalo da imaju što reći o Oliveru Jukiću, o aktivnostima kojima se bavi u slobodno vrijeme, o povijesti nogometa u Slatini kao sporednoj temi romana, o knjigama i izdavaštvu i drugim stvarima. Tako je prva sugovornica bila urednica knjige, te vlasnica i urednica izdavačke kuće Funditus Tajana Obradović, koja je i sama spisateljica, koja je priznala kako ju je osvojio prvi Jukićev roman, te da nije bilo potrebe za većim zahvatima u sadržaj romana Revanche.

– Neki likovi, mjesta i događaji u romanu jesu realni, ali knjigu ne treba uzimati kao izvor povijesnih spoznaja. Okvir je nadmetanje dva nogometna kluba, ali to definitivno nije knjiga o nogometu – rekao je Jukić.

Osim autora, Olivera Jukića, u razgovoru o novoj knjizi sudjelovali su promotor Sudačke nadoknade prije nešto više od dvije godine i aktualni gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, bivši nogometaš, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, kao i poznavatelj slatinskih sportskih prilika Dragan Kraljik, te ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Ana Knežević. Jukić je sa svojim prijateljima pripremio i glazbeni dio promocije na kojemu je s gitarom stao pred mikrofon i otpjevao nekoliko pjesama iz svojih srednjoškolskih i studentskih dana, a s hrvatskim starim šlagerima nastupili su glazbenik Fikret Balić i pjevač Dražen Čižek. (Domovine net; foto DF)

Share Button