Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. rujna 2017.

Općina Sopje uz savjetodavnu podršku RA VIDRA-e prijavila projekt za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole u cilju građenja reciklažnog dvorišta

Općina Sopje je, uz savjetodavnu podršku RA VIDRA-e prijavila projekt za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole u cilju građenja reciklažnog dvorišta na poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Cilj projekta je  izrada projektne dokumentacija s kojom bi se izgradilo reciklažno dvorište, te samim time doprinijelo povećanju stope prikupljenog otpada i smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta, da stanovnici mogu tijekom cijele godine, radnim danima i subotom besplatno odložiti „zeleni“ i ostale vrste otpada.

Izgradnjom takvog suvremenog reciklažnog dvorišta uspostavit će se cjelovit sustav gospodarenja otpadom na području Općine Sopje što odgovara zahtjevima Europske unije i hijerarhiji gospodarenja otpadom kao prihvaćenim načinom odnosno slijedom onih prioriteta koji su najbolja opcija za okoliš, njegovo očuvanje te zdravlje ljudi. (www.ravidra.hr)

Share Button