Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. rujna 2017.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva OP FEAD

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je na mrežnim stranicama www.strukturnifondovi.hr. Poziv na dostavu projektnih prijedloga Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017./18.).

Poziv ukupne vrijednosti 25.000.000,00 HRK usmjeren je na ublažavanje najtežih oblika dječjeg siromaštva i to u vidu podjele školskih obroka djeci u osnovnim školama.

Radi ujednačavanja kriterija dodjele na što većem području Republike Hrvatske, a u korist kriterija koji nisu vezani uz imovinski cenzus i omogućavaju obuhvat većeg broja djece sukladno potrebama i kriterijima pojedine škole, ovaj Poziv upućen je osnivačima škola na području županija s indeksom razvijenosti do 125%. Za osnivače škole iz područja županija s indeksom razvijenosti iznad 125% i nadalje će Zaklada „Hrvatska za djecu“ osiguravati školsku prehranu za djecu u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Natječaj je objavljen u modalitetu trajnog Poziva, a projekti se odabiru za financiranje redom pristizanja do iscrpljenja financijske omotnice s mogućnošću sufinanciranja troškova od početka školske godine.

Novina u ovom Pozivu je i korištenje pojednostavljenih mogućnosti financiranja primjenom standardne veličine jediničnog troška školskog obroka što značajno olakšava prijavu i provedbu projekata osiguravajući time i jednako postupanje prema svim korisnicima.

Za sve potencijalne prijavitelje na Poziv diljem Hrvatske biti će organizirane informativne radionice, o čemu je potrebno pratiti relevantne mrežne stranice.

Sva natječajna dokumentacija dostupna je za preuzimanje na sljedećoj poveznici  http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1440 (http://www.mspm.hr)

Share Button