Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. kolovoza 2017.

Općina Sopje će sufinancirati nabavku udžbenika od 1. do 4. razreda, stipendirat će 10 studenata, uskoro postavljanje nove meteorološke postaje

Pod predsjedanjem Siniše Hrgovića, predsjednika Općinskog vijeća Sopja održana je Sjednica s dvanaest točaka dnevnog reda. Radu sjednice odazvalo se 10 od 12 vijećnika a sjednici su nazočili i Berislav Androš, načelnik Općine i njegov zamjenik Željko Janečić.

Sve odluke donesene su jednoglasno. Usvojen je financijski izvještaj za 2016. godinu koji je bio ostvaren u iznosu od 6,021.105,75 kuna, donesene su odluke o sufinanciranju nabavke udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda koji pohađaju područne osnovne škole osnovnih škola Davorin Trstenjak Čađavica i Eugen Kumičić Slatina kao i o stipendiranju 10 studenata s područja Općine s mjesečnim iznosom od 500,00 kuna.

Načelnik Općine Berislav Androš imenovan je novim članom u Skupštini vodnog poduzeća Komrad Slatina te u LAG-u Marinianis. Određena je i lokacija za postavljanje nove automatske meteorološke stanice pored mjesnog doma. Pročelnik Općine Zlatko Cibok detaljno je govorio o odlukama koje su potrebne za rad poreznih službi, te o nekim tehničkim detaljima rada Općine Sopje.

Zamjenik načelnika i predsjednik NK Standard Nova Šarovka Željko Janečić pozvao je sve vijećnike kao i ostale građane ne Memorijal Zlatko Karafa, u nedjelju. 6. kolovoza, koji počinje polaganjem vijenaca ispred spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Sopju u 8,30. Sveta misa je na rasporedu od 9 sati, a program se nastavlja popodne dočekom gostiju iz Mađarske te tradicionalnim nogometnim turnirom na igralištu u Novoj Šarovki. (žf, Fotografije: Željko Felbar)

Share Button