Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. svibnja 2017.

Za projekt „Biciklom po Slavoniji i Podravini“ Virovitičko-podravska županija je dobila 350.000,00 kuna

Ministar turizma Gari Cappelli potpisao je s predstavnicima 14 kontinentalnih županija ugovore o dodjeli bespovratnih potpora za razvoj cikloturizma na kontinentu. Ugovori su potpisani temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. godini, za koji je Ministarstvo turizma, s ciljem razvoja turizma na kontinentu, ove godine u Proračunu osiguralo dodatnih 5 milijuna kuna. Ugovor s ministrom turizma potpisala je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.

Svaka županija dobiti će temeljem potpisanog ugovora 350 tisuća kuna bespovratnih potpora, a ugovori su potpisani s Bjelovarsko-bilogorskom, Brodsko-posavskom, Karlovačkom, Koprivničko-križevačkom, Krapinsko-zagorskom, Ličko-senjskom, Međimurskom, Osječko-baranjskom, Požeško-slavonskom, Sisačko-moslavačkom, Varaždinskom, Virovitičko-podravskom (Projekt „Biciklom po Slavoniji i Podravini“), Vukovarsko-srijemskom i Zagrebačkom županijom.

Dodijeljena sredstva su namijenjena za izradu Operativnog plana razvoja cikloturizma županije sa standardima, trasiranje cikloturističkih ruta, uređenje i označavanje cikloturističkih ruta, izradu karata, zakup zajedničke web domene na razini županije, izradu web stranice na razini županije, izradu mobilne aplikacije i sl.

– Razvoj cikloturizma, uz ostale proizvode poput gastro ili zdravstvenog turizma, ima veliku važnost za razvoj turizma kontinenta, odnosno jačanje njegove turističke atraktivnosti kroz stvaranje dodatnih sadržaja. U konačnici, jačanje kontinenta u turističkom smislu pridonosi ravnomjernijem turističkom razvoju naše zemlje, produljenju turističke sezone te pozicioniranju Hrvatske kao destinacije raznolike i bogate turističke ponude“, istaknuo je ministar Cappelli te je dodao kako je Program realiziran u rekordno kratkom roku „U samo tri tjedna koliko je bio otvoren Javni poziv sve kontinentalne županije dostavile su prijavu i projekte razvoja cikloturizma na svome području što me posebno veseli jer to dokazuje visoku razinu suradnje, ali i veliku zainteresiranost kontinentalnih županija za razvoj turizma – istaknuo je ministar.
Prema podacima UNWTO-a, u Europi je više od 60 milijuna aktivnih biciklista. Cikloturisti, više od ostalih vrsta turista, koriste lokalnu trgovačku i ugostiteljsku ponudu, a dnevna potrošnja im je do 30 posto veća nego kod ostalih turista. (mint.hr)

cikloturizam-bosnjak1

Share Button