Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. svibnja 2017.

Poduzetnički dan u Szentlorincu

U organizaciji Poduzetničkog centra županije Baranja, u Szentlorincu, u Mađarskoj, 12. svibnja, održan je prvi Poduzetnički dan, s naglaskom na EU fondove, te gospodarski i ruralni razvoj regije, u okviru kojeg su održana i dva okrugla stola: prvi je bio o gospodarstvu, a drugi o ruralnom razvoju.

Na susretu su bili nazočni predstavnici gospodarstva, komora, znanstvenih i financijskih institucija, a temeljem upućenog poziva organizatora bili su nazočni i predstavnici Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica. Predstavnici Županijske komore Virovitica nominirali su pitanje završetka prometne povezanosti brzom cestovnom prometnicom od Vrbovca II (Gradec) – Bjelovara – Virovitice – Barcsa – Szigetvara – Szentlorinca – Pečuha.

Utvrđivanje decidiranih rokova završetka ove prometnice, označit će početak ravnopravne pozicije gospodarskih subjekata s ovog područja u tržnoj utakmici s onim sredinama gdje postoje izgrađeni prometni pravci, naglasio je u svom predavanju direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura. Upravo ova pitanja akcentirao je u neposrednom susretu sa zamjenikom državnog tajnika Ureda premijera zaduženog za poljoprivredu i ruralni razvoj Mađarske Davidom Mezei, predsjednikom Nacionalne Poljoprivredne Komore Županije Baranja Józsefom Rittlinger i predsjednikom Pečuške-Baranjske gospodarske i industrijske Komore Tamásom Síkfői. (HGK ŽK Virovitica)

Share Button