Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. travnja 2017.

Novi pogoni i nova radna mjesta: Potpisan ugovor o dodjeli parcel tvrtki Herbarium koja će na području općine Pitomača izgraditi središnju pakirnicu čajeva za cijelu Europu

U općinskoj vijećnici općine Pitomača potpisan je ugovor o dodijeli četiri parcele u industrijskoj zoni “Rakitka” u Kladarama, kojim se dodjeljuju navedene parcele tvrtki Herbarium iz sastava Spider grupe iz Pitomače. Ugovor su potpisali, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i direktor Spider grupe Denis Nemčević.

Ovom prigodom načelnik općine Željko Grgačić istaknuo je kako je ovo značajan trenutak ne samo za općinu i Spider grupu već i za žitelje ovog kraja koji će naći itekako interes da budu kroz nova radna mjesta ali isto tako i kroz kooperativne odnose s istom tvrtkom značajno povećali i svoj standard. Načelnik se zahvalio direktoru Denisu Nemčeviću na ovom značajnom poslovnom potezu što je upravo izabrao lokalitet na području općine Pitomača. Također je istaknuo da poziva i druge poslovne ljude da dođu na područje općine i pokrenu svoje poslovanje.

Općina Pitomača nudi najpovoljnije uvjete za poslovnu suradnju, tako da kvadratni metar u industrijskoj zoni stoji samo 50 lipa sa svom infrastrukturom i k tome još svaki ulagač dobiva “gratis” 30 KW električne energije. Načelnik Željko Grgačić se zahvalio i predsjedniku Općinskog vijeća Damiru Begoviću na izuzetnoj suradnji u proteklom obnašanju lokalne vlasti i značajnom doprinosu za realizaciju ovog sporazuma. Direktor Denis Nemčević također je istaknuo zadovoljstvo ovim sporazumom kojim će značajno sa svojim poslovnim partnerom iz Italije (Genova) unaprijediti i proširiti svoju proizvodnju, a time značajno povećati i zaposlenost na ovim prostorima. U navedenoj Industrijskoj zoni planirana je izgradnja centralne pakirnice čajeva za čitavu Europu. (www.vpz.hr, ih, Fotografije: Ivan Erhatić)

Share Button