Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. ožujka 2017.

”Jurnjava” po Papuku: 350 sudionika na brdskoj trci ”Slavonija i Baranja open” na Jankovcu

U organizaciji Orijentacijskog kluba ”Sova” iz Belog Manastira, te suorganizaciji Javne ustanove Parka prirode Papuk, Hrvatskih šuma, Općine i Turističke zajednice Čačinci, u Park šumi Jankovac po prvi je puta održana Međunarodna utrka orijentacijskog trčanja pod nazivom ”Slavonija i Baranja open”.

– Slavonija & Baranja Open je međunarodno natjecanje u orijentacijskom trčanju, a evo ove godine, sedmo izdanje organizirali smo na novom području koji do sada nikada nije bio korišten za orijentacijska natjecanja – Parku prirode Papuk, točnije Park šumi Jankovac. Riječ je o jedinstvenom krškom terenu s brzom otvorenom šumom u središtu i to nas je zapravo i privuklo doći ovdje. Obje utrke, dakle prvog dana na srednje i drugoga na duge staze, su se bodovale za Kup Hrvatske, a sudjelovalo je 350 natjecatelja iz deset država Europe i mogu reći da su ljudi oduševljeni prirodom. Staze su uistinu teške i zahtjevne, i orijentacijski i fizički, ali to ne umanjuje zadovoljstvo svih koji uđu u cilj jer svima je zapravo glavna želja biti i u prirodi i uživati na svježem, čistom i zdravom zraku što ovo područje posebno pruža – kazao je Nikola Pajčin glavni organizator i nacionalni kontrolor ove utrke.

Utrku su uveličali načelnik Općine Čačinci i predsjednik TZ općine Mirko Mališ te ravnatelj Javne ustanove Parka prirode Papuka Alen Jurenac:

– Ovim nastavljamo našu priču koju smo najavili kroz sve projekte, a to je da pokušavamo spojiti ljepotu prirode naše općine i naravno Virovitičko-podravske županije, gastronomsku ponudu i sve ono što je zanimljivo turistima, kroz niz aktivnosti i manifestacija kao što je i ova sjajna utrka s velikim brojem sudionika iz čak 10 europskih zemalja. Zasigurno će se ti isti sudionici kada su vidjeli ove ljepote, ponovno sami ili sa svojim obiteljima vratiti na Jankovac i u Park prirode Papuk, općinu Čačinci i Virovitičko-podravsku županiju što je i naš glavni cilj – rekao je načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ.

Ravnatelj JU Parka prirode Papuk Alen Jurenac naglasio je kako je ovo sjajna promocija Parka i njegovih posebnosti:

– Iznimna nam je čast da je jedna ovakva utrka održana upravo u našem Parku, na našem Jankovcu i naravno da je Javna ustanova odmah priskočila kao suorganizator i potpuno se dala na raspolaganje jer ovo je iznimna promocija našeg Parka i Jankovca u cijeloj Europi – zaključio je Jurenac. (www.icv.hr; vg)

 

Share Button