Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. ožujka 2017.

Održan savjetodavni sastanak u vezi Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska koji će biti bazni strateški dokument za financiranje svih prometnih projekata na ovom području

U prostorijama Grada Virovitice održan je sastanak na temu Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska na kojemu su sudjelovali predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima, među kojima je bio i privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Marijo Klement, predstavnice gradske i županijske razvojne agencije VTA (ravnateljica Tihana Harmund) i VIDRA-e (ravnateljica Emina Kovač), te stručnjaci JASPERS-a. Master plan Istočne Hrvatske pokriva područje pet županija i sve vidove prometa na njihovom području, a nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija.

Kao takav zahtjeva iznimnu predanost svih uključenih kako bi se projekt kvalitetno izradio. Tom prilikom stručnjaci JASPERS-a savjetovali su kako izraditi projekt te ostvariti i iskoristiti europske fondove.

– Kad se izradi Master plan on će biti bazni strateški dokument iz kojeg će proizlaziti mogućnosti za financiranje svih prometnih projekata na ovom području. Više neće biti prepreke da neki projekt dobije zeleno svjetlo za EU financiranje – rekao je Sven Jesenković, načelnik Sektora za potporu i provedbu projekata Uprave za fondove Europske unije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Na sastanku je bila riječ i o izradi studije izvodljivosti za brzu cestu od Zagreba do državne granice. Najavljen je početak izrade studije u sljedećem tjednu uz koji će paralelno početi dodjela besplatnih sredstava iz Europske unije. Nositelj projekta bit će Hrvatske ceste. (www.icv.hr, ml; Fotografije: Mirjana Lukačić)

Share Button