Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. ožujka 2017.

Općinsko vijeće Mikleuš: Usvojena peticija roditelja za ponovno otvaranje Dječjeg vrtića

Pod predsjedanjem Marka Kragujevića održana je 27. sjednica Općinskog vijeća Mikleuš i to je ujedno bila pretposljednja sjednica u ovom sazivu. Na početku sjednice u aktualnom satu načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović naglasio je nekoliko značajnijih aktivnosti.

Riječ je o cesti u pravcu pilane u Četekovcu koja je nominirana prema Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova, u Ministarstvo graditeljstva nominirano je reciklažno dvorište i u tijeku je priprema dokumentacije za izgradnju Kuće oproštaja u Balincima koja će se nominirati u Ministarstvo poljoprivrede na natječaj koji se raspisuje sredinom travnja.

Među brojnim odlukama, usvojen je Godišnji obračun Proračuna Općine Mikleuš za 2016. godinu, Završni račun u visini od 2,730.000,00 kuna dok je prethodni iznosio 2,132.000,00 kuna. Općinskim vijećnicima upućena je peticija 22 obitelji za ponovno otvaranje Dječjeg vrtića u Mikleuša što je prihvaćeno i slijede daljnje aktivnosti načelnika Općine, tajnice i ravnatelja Osnovne škole Mikleuš. Jedan od problema je i funkcioniranje vatrogastva, posebno u Mikleušu, jer nema dovoljno kadrova, a Općina prema propisima ima obavezu izdvajanja 5 posto od izvornih prihoda pa te sredstva stoje neiskorištena. (www.icv.hr, žf; Fotografije: Željko Felbar)

Skip to content