Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. veljače 2017.

Predstavnici Udruge veterana Vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, uručili Županiji plaketu u znak zahvale

Predstavnici Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, Dražen Zelenka, Nedjeljko Radić i Alen Đurasek, posjetili su obnašateljicu dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanju Bošnjak, te joj tom prilikom uručili plaketu u znak zahvale Virovitičko-podravskoj županiji. Plaketa je znak zahvalnosti za pomoć u organizaciji proslave 25 godina od osnutka 68. bojne Vojne policije za svih pet slavonsko – baranjskih županija, što je u prosincu prošle godine obilježeno otkrivanjem spomenika za 13 poginulih pripadnika te bojne, ispred Umjetničke akademije u Osječkom Campusu. Sanja Bošnjak je zahvalila na plaketi i naznačila kako će i ubuduće Virovitičko-podravska županija davati podršku ovakvim i sličnim događajima vezanim za obljetnice sjećanja iz Domovinskog rata.

Vojna policija je nastajala na samim počecima Domovinskog rata, uz svoje redovite zadaće, njezini su pripadnici bili na gotovo svim bojišnicama i branili Hrvatsku. I 68. bojna Vojne policije izvršavala je najteže borbene zadaće. Spomenik u Osijeku je postavljen na inicijativu Udruge veterana Vojne policije Osječko- baranjske županije, a njezin predsjednik Stipe Modrić istaknuo je kako je to prvo spomen- obilježje na ovim prostorima za pripadnike vojne policije. Svi članovi su dragovoljci Domovinskog rata iz 1991. godine. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

IMG_3337

Share Button