Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. veljače 2017.

Fotogalerija: Održana Skupština Slavonskih uzgajivača hrvatskih hladnokrvnih konja na kojoj se govorilo o manifestaciji Petrovo 2017.

U Čađavici je pod predsjedanjem Ivana Dugaje, predsjednika Slavonskih uzgajivača hrvatskih hladnokrvnih konja, održana godišnja skupština Udruge. U prepunoj Mjesnoj dvorani brojni uzgajivači izložili su svoje pehare i fotografije na maloj izložbi, a na velikom platnu bila je repriza prošlogodišnje Izložbe konja i zaprega.

Pedesetak članova Udruge, s područja Virovitičko-podravske i Slavonsko-baranjske županije, uzgaja oko 300 ovih plemenitih životinja, što je znatno manje od prije nekoliko godina kada je bilo blizu 500 konja. Na koji način stimulirati uzgoj i držanje konja kao i o novim zakonima u poljoprivredi govorila je Tihana Bišćan, iz Savjetodavne službe VPŽ. U radu skupštine sudjelovali su i gosti Središnjeg saveza Vjekoslav Posarić, prvi predsjednik, Mirko Majsec, sadašnji predsjednik i Slaven Kolarić, voditelj uzgojnog programa.

Općina Čađavica redovito stimulira rad Udruge i jedan od najznačajnijih oblika suradnje je organiziranje manifestacije Petrovo u Čađavici kojoj su se od 2016. godine pridružili i članovi KUD-a Podravina pripremajući Smotru folklora. Sve te aktivnosti, kao i razna gostovanja, sa željom za još više programa, pohvalili su Mirko Rončević, načelnik Općine i predsjednik Općinskog vijeća, Josip Piskač.

– Virovitičko-podravska županija proteklih je godina također znala prepoznati vrijednost rada Udruge slavonskih uzgajivača hrvatskih hladnokrvnih konja i spremna je znatno pomoći ovogodišnju jubilarnu desetu Izložbu konja i konjskih zaprega Petrovo 2017. u Čađavici – naglasio je Igor Andrović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, žf, Fotografije: Željko Felbar)

Share Button
Skip to content