Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. veljače 2017.

U 2017. godini osigurano je 26 milijuna kuna za preventivne medicinskih pregleda hrvatskih branitelja koji nemaju status HRVI-a i koji nisu imali dopunsko zdravstveno osiguranje

Ministar Hrvatskih branitelja, Tomo Medved, u Slatini je najavio skorašnje novosti vezane za preventivne medicinskih pregleda hrvatskih branitelja koji nemaju status HRVI-a i koji nisu imali dopunsko zdravstveno osiguranje.

– Neizostavno je pitanje, uz stambeno zbrinjavanje, zdravstvena skrb koju ovih dana pokrećemo i na protekloj sjednici Vlade donesena je odluka da Ministarstvo hrvatskih branitelja u idućih deset dana potpisuje sporazum sa svim županijskim bolnicama u Republici Hrvatskoj. Isto tako 26 milijuna kuna iz proračuna za 2017. godinu ide u namjenu preventivnih medicinskih pregleda hrvatskih branitelja koji nemaju status hrvatskog ratnog vojnog invalida, koji nisu imali dopunsko zdravstveno osiguranje i kojima zapravo zdravstvena skrb nije bila dostupna. Nažalost u protekloj godini, u 2016. umrlo je 3.220 hrvatskih branitelja, od toga je najveći broj onih koji nisu imali odgovarajuću zdravstvenu skrb odnosno dugi niz godina nisu bili na preventivnim pregledima – naglasio je ministar Medved, pritom najavivši Zakon o hrvatskim braniteljima koji je spreman za puštanje u proceduru, a koji će između ostaloga sadržavati i navedene operativne mjere koje se već provode. (www.vpz.hr, www.radioslatina.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button