Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. veljače 2017.

Potpisan je ugovor o dodjeli 50 milijuna kuna Općoj bolnici Virovitica za projekt izgradnje dnevne bolnice i opremanje pet operacijskih sala…


U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u Banskim dvorima, s 11 zdravstvenih ustanova, potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. među kojima je i projekt Opće bolnice Virovitica vrijedan 50.000.000,00 kuna.

Ugovore su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric i ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček. Svečanosti potpisivanja, između ostalim, nazočila je i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.

Projekt Opće bolnice Virovitica, čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija, napisala je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a nesebičnu potporu projektu, između ostalih, dali su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, kao i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric… To je financijski trenutno najveći ostvareni europski projekt VIDRA-e i Virovitičko podravske županije.

Nakon potpisa ugovora, ravnateljica Opće bolnice Virovitica, Mirjana Peček je na Facebook profilu objavila:

– Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ostvarenju ovog projekta, posebno RA VIDRA-i koja je aplicirala ovaj projekt na čelu s ravnateljicom Eminom Kovač, njenom zamjenicom Nedom Martić kao i svim članovima tima. Zahvaljujem također članovima bolničkog tima. Najveća hvala Tomislavu Tolušiću, bivšem ministru regionalnog razvoja i europskih fondova, a sadašnjem ministru poljoprivrede na nemjerljivom doprinosu u realizaciji ovog projekta. Također zahvaljujem i Tomislavu Petricu, ravnatelju SAFU-a, kao i saborskom zastupniku Josipu Đakiću, te predsjedniku Upravnog vijeća OB Virovitica Igoru Androviću. Potpisu u Vladi RH, nazočila je i Sanja Bošnjak, obnašteljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije koja je zajedno sa svojim timom davala punu podršku ovom projektu. (www.vpz.hr, www.vlada.hr, Fotografija: screenshot YouTube Vlada RH, Facebook)

 

 

Share Button