Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. siječnja 2017.

U utorak 10. siječnja komemoracija za poginule hrabre hrvatske branitelje kod sela Brusnik

U utorak 10. siječnja 2016. godine s početkom u 10,00 sati kod Spomen obilježja u Brusniku pored Pakraca održat će se komemoracija za poginule hrabre hrvatske branitelje, pripadnike slavne 127. brigade.
Podsjetimo u akciji oslobađanja sela Brusnik pokraj Pakraca, 29. prosinca 1991. godine nestalo je dvanaest hrabrih branitelja pripadnika slavne virovitičke 127. brigade. Nakon nekoliko dana saznalo se je da su svi poginuli i mučki masakrirani.

Imena, Denisa Resnera, Miroslava Zeca, Ivana Žeravice, Slavka Vrbančića, Milana Škrilca, Željka Goričanca, Nenada Oblučara, Željka Maligeca, Željka Somljačana, Miroslava Petrovića, Tihomira Mihelića i njihovog zapovjednika Vinka Belobrka, zauvijek su utkana u povijest naše Domovine. Svijeće će se zapaliti i kod Spomen ploča poginulim braniteljima, Borisa Raletića i Željka Ljune, te petorici poginulih policajaca, Damiru Salopeku, Darku Strugaru, Damiru Babuku i Slavku Jagarincu i Željku Pemperu kod Spomen obilježja u Ulici Kalvarija u Pakracu. (www.virovitica.hr)

Share Button