Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

31. prosinca 2016.

Projekt Gradskog društva crvenoga križa Slatina: Osigurano 2,7 milijuna kuna za pomoć siromašnima

U Slatini je počela realizacija projekta Pomozi bližnjemu svome, koji je na ideju Gradskog društva Crvenoga križa razradila županijska Razvojna agencija VIDRA. U njemu će se dijeliti materijalna pomoć ljudima u potrebi na području Slatine i općina Sopje, Čađavica, Nova Bukovica, Mikleuš i Voćin.
Riječ je o projektu vrijednosti 2,765.000 kuna, koji se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Njime će u 12 mjeseci biti obuhvaćeno više od 2.600 korisnika. Veći dio pomoći dijelit će se jednom mjesečno u obliku 500 paketa za 1.825 osoba. Sto paketa je za obitelji koje imaju jednog člana, isto toliko za obitelji s dva člana, 75 paketa obiteljima s tri člana, po 50 paketa za one s četiri do sedam članova i 25 za obitelji s osam i više članova.
Nakon što su dopremljeni prehrambeni i higijenski artikli od dobavljača složeno je 275 paketa za obitelji s jednom, dvije i tri osobe, i ti su paketi podijeljeni. Volonteri Crvenoga križa počeli su pripremati pakete za obitelji s četiri i više članova, a podjela počinje 4. siječnja.
– Do 10. siječnja podijelit ćemo 1.000 paketa, a nakon toga svaki mjesec pakete će dobiti 500 korisnika. U siječnju počinjemo dijeliti i pakete za bebe, pa ćemo podijeliti 240 paketa vrijednih po 1.000 kuna za bebe rođene u vrijeme trajanja projekta. U veljači namjeravamo podijeliti i 500 paketa učenicima osnovnih i srednjih škola iz obitelji slabijeg imovinskog stanja – kazao je ravnatelj GDCK Slatina Vladimir Jelenčić. (www.glas-slavonije.hr, Fotografija: Petar Žarković)

Share Button