Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. studenoga 2016.

Mato Damjan: Već tri godine Agencija za poljoprivredno zemljište nije uspjela riješiti jedan natječaj, a tu gube i općina i županija i država

Općina Crnac uglavnom je zemljoradni kraj i o svim segmentima koja čine poljoprivredu ovoga područja, tu se priča „bez navodnika“. No, rade oni i druge stvari, pa tako, na Mjeru 7, koja se tiče ruralnog razvoja imaju spreman projekt ceste kojom će se spojiti s Čađavicom, kao i projekt pješačkih staza u samom Crncu. Dokumentacija za oba projekta je gotova. No, načelnika Općine Crnac, Matu Damjana, neke druge stvari posebno žuljaju.

– Naši OPG-ovi marljivo rade na svojoj zemlji, no problem nam predstavlja raspolaganje nad državnim zemljištem. Još prije tri godine Agencija za poljoprivredno zemljište je raspisala natječaj za neke čestice s područja općine Crnac i do dana današnjeg nije donijela odluku koji je najpovoljniji ponuditelj. Zbog toga se ne plaća koncesija niti općini niti županiji niti državi. Svi gube, a nama je to neshvatljivo. Mišljenja sam da treba vratiti upravljanje državnim zemljištem kako je to nekada bilo – zaključio je načelnik Općine Crnac Mato Damjan. (www.vpz.hr)

Share Button