Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. listopada 2016.

Jesenski susret područnih škola Donji Meljani, Kozice, Novi Senkovac i Sladojevci

Učenici područnih škola Donji Meljani, Kozice, Novi Senkovac i Sladojevci, su se u razgovoru prisjetili kakve se promjene događaju u prirodi tijekom jeseni te zašto se obilježava Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Nakon molitve u holu škole, župnik Župe sv. Barbare Sladojevci Darijo ŠIMIĆ blagoslovio je kruh, kolače i peciva koje su pripremili roditelji učenika svih područnih škola. Nakon posvete kruha učenici su sudjelovali u radionicama koje su im pripremile njihove učiteljice.

Učiteljice PŠ D. Meljani Martina GRGURIĆ i Mirjana PRLIĆ pripremile su za sve učenike 1. razreda radionicu pod nazivom „Kolačići od tijesta“. Vješte ručice motale su štrudlu od jabuka, mijesile tijesto i oblikovale kolačiće koje su učiteljice pekle u školskoj pećnici.

Za učenike 2. razreda učiteljice PŠ N. Senkovac Ivana Marović i Sanela Tot pripremile su radionicu „Voćne dekoracije“. Učenici su u parovima odlučili kakvu će dekoraciju oblikovati. Vrlo spretno rezali su voće i povrće te načinili dekoracije vrijedne divljenja. Nastali su šareni leptiri, likovi iz crtića „Angry Birds“, dječaci i djevojčice, palme i snjegović.

Na radionici „Igračke od jesenskih plodova“, koju su za učenike 3. razreda pripremile učiteljice PŠ Sladojevci Višnja Bujanić i Katarina Kokorić, izrađene su razigrane gusjenice i ježići, čovječuljci, kombajni. Učenici su naučili da jesenski plodovi, osim za jelo, mogu postati i igračka koju zamisle.

Učenici 4. razreda izrađivali su lutkice na radionici „Izrada predmeta od komušine“ koju su pripremile učiteljice PŠ Kozice Vesna Bićanić i Jasna Lulić. Učenici su prema uputama učiteljica savijali, rezali i spajali komušinu kako bi anđelčići koje prave bili što ljepši i čvršći.

Učenici svih radionica postavili su izložbu svojih uradaka te s velikim zanimanjem promatrali i pohvaljivali ostale radove.

Umorni nakon rada, učenici su blagovali krušne proizvode i slastice te toplu štrudlu od jabuka kojom su se učiteljice s učenicima uključile u eTwinning projekt pod nazivom „Eurosweets“, jer štrudla potječe iz Njemačke.

Posljednja aktivnost Jesenskog susreta područnih škola bilo je crtanje današnjeg Dana kruha i naših plodova jeseni. Učenici su se zaputili kući nestrpljivo iščekujući sljedeći susret sa svojim novim prijateljima.  S ciljem razvijanja prijateljstva među djecom i suradničkog učenja, učiteljice su kreativnim pristupom unaprijedile nastavni proces i obogatile učenikovo učenje pomoću igre. (www.radioslatina.hr)

Skip to content