Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. listopada 2016.

Atletičari Virovitičko-podravske županije odlični na Zagreb maratonu 2016., Doroteja Santi 5., Marina Novoselac 8.,Kristina Špoljarić 21.,… Darko Dolovski 27. …

Održan je 25. po redu Zagreb maraton u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza na kojem je sudjelovalo oko 5 tisuća rekreativaca i 3 tisuće profesionalnih trkačica i trkača iz cijelog svijeta, a među njima i atletičari sa Virovitičko-podravske županije. U utrci građana, u dužini 5 kilometara na kojoj je sudjelovao 1351 trkač i trkačica, Slatinu su u Zagrebu predstavili Doroteja Santi koja je na cilj stigla 5., Marina Novoselac 8. i Tomislava Medvedović 10. kod žena, te  Sebastijan Herceg 14. i Danijel Dunković 20. kod muškaraca, svi članovi Atletskog kluba Slatina.

Polumaraton, na kojemu je učestvovalo najviše trkača i trkačica njih 2635, u dužini 21 kilometar istrčala je Kristina Špoljarić iz Zdenaca stigavši na cilj 12. U najzahtjevnijoj utrci, maratonu, 42 kilometra trčalo je 610 trkača i trkačica među kojima Slatinčanin Goran Draksler i Darko Dolovski iz Dobrovića. Darko je na cilj u ukupnom poretku stigao 27., a od hrvatskih natjecatelja zauzeo je 14. mjesto. Goran je utrku u ukupnom poretku završio kao 111., te je od hrvatskih natjecatelja bio 28.

Uz Gorana i Darka, ali u polumaratonu su sudjelovali i Mario Kovač iz Virovitice, te Goran Špehar iz Našica, svi članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ''Glasnici istine''. I ove godine na Zagreb maratonu dominirali su tamnoputi trkači i trkačice. Tako je prvi u maratonu bio kenijski maratonac Biwot, a u polumaratonu je prva bila, također Kenijka, Christine Moraa Oigo. (Domovina net; Fotografije: Facebook i PromoArt Studio Dinko Bažulić)

Skip to content