Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. svibnja 2016.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila hrvatske vojnike u Afganistanu, a među njima je i jedan Virovitičanin – Hrvoje Foret

Povodom dvadeset i pete obljetnice Oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske kopnene vojske, predsjednica RH i vrhovna zapovjednica OSRH Kolinda Grabar-Kitarović i ministar obrane Josip Buljević posjetili su pripadnike 4. hrvatskog kontingenta (HRV CON) u misiji Odlučna potpora u Afganistanu. Hrvatskim vojnicima predsjednica je poklonila dresove Hrvatske nogometne reprezentacije. Četvrti hrvatski kontingent u misiji Odlučna potpora broji 103 pripadnice i pripadnika OSRH, a u njegovom sastavu nalazi se i 22 pripadnika oružanih snaga Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

foret

Težište njihovog djelovanja je savjetovanje pripadnika afganistanske vojske i policije. U TAAC-u-North u kojem se nalazi glavnina 4. HRV CON-a djeluju pripadnici devetnaest nacija, a ponosni član Hrvatske vojske je i jedan Virovitičanin, Hrvoje Foret. Hrvoje je put Afganistana, sa svojih 75 kolega iz Hrvatske vojske krenuo prije tri mjeseca. U Mazar-e-Sharifu predsjednicu Grabar-Kitarović i ministra Buljevića dočekali su zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Mate Ostović, zapovjednik Zapovjedno operativnog središta brigadir Krešimir Tuškan i brigadir Mato Matanović, zapovjednik 4. HRV CON-a.

foret2

Predsjednica Grabar-Kitarović i ministar Buljević susreli su se sa zapovjednikom Zapovjedništva za savjetovanje i potporu Sjever (TAAC-North) njemačkim brigadnim generalom Hartmutom Renkom, koji ih je upoznao s radom i situacijom u području odgovornosti. (www.virovitica.info)

Share Button