Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. siječnja 2016.

Ulaganje Virovitičko-podravske županije u obrazovanje: Bušetina će do početka školske godine 2016./2017. dobiti novu školu

Početkom rujna prošle godine započela je izgradnja Područne škole Bušetina. Ovom investicijom Virovitičko-podravska županija nastavila je s ulaganjem u obrazovanje i brigom za njene najmlađe stanovnike.

Nova škola gradi se na mjestu stare, a radovi napreduju prema planu. Na zgradi su dovršeni unutarnji zidovi i postaljen je krov. Na redu su radovi na unutarnjim instalacijama i stolariji...

Nova školska zgrada će sadržavati 4 učionice i informatičku učionicu, mini dvoranu od cca 50m2, veliku blagovaonicu te prostor za više namjena (hol) u sklopu kojega će biti i muzej, a cijela investicija vrijedna je 5 milijuna kuna.

- Mališani PŠ Bušetina će nagodinu dobiti najmoderniju i najopremljeniju školu u Virovitičko-podravskoj županiji. Izuzetne napore smo uložili ne samo kako bismo podigli standard obrazovanja, već i kvalitetu smještaja i prehrane, osobito za djecu koja dolaze iz udaljenijih mjesta. Jedna smo od županija koja najviše ulaže u školstvo, na što smo vrlo ponosni, jer edukacija i razvoj budućih generacija je naša najveća odgovornost. – rekao je župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić.

Iako jedna od najmanjih županija u Hrvatskoj, Virovitičko-podravska županija je jedna od rijetkih koja kontinuirano ulaže u škole i sustav obrazovanja. U posljednjih pet godina na području županije u školstvo je uloženo oko 150 milijuna kuna. Podsjetimo, izgrađeno je 27 područnih škola, dvije srednje, jedna visoka škola, pet školskih dvorana te studentski restoran. (www.vpz.hr)

Skip to content