Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. studenoga 2015.

FOTO: U sklopu projekta TOUR-PACK održano studijsko putovanje za poduzetnike iz sektora turizma

IPA CBC HU HR projekt TOUR-PACK započeo je s provedbom 1. ožujka 2015. godine, a glavni cilj projekta je integrirati i promicati turističku ponudu pograničnih županija Somogy, Virovitičko-podravske te Koprivničko-križevačke županije koja se temelji na regionalnoj i prirodnoj baštini te kulturnim i povijesnim vrijednostima.

U cilju realizacije glavnog cilja, VIDRA- Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije kao projektni partner, dana 19. studenog, organizirala je jednodnevno studijsko putovanje za poduzetnike s područja Virovitičko-podravske županije. Cilj ovog studijskog putovanje je bio upoznavanje poduzetnika iz Virovitičko-podravske županije s odabranim turističkim destinacijama iz Koprivničko-križevačke županije te Somogy županije, a sve u cilju kreiranja potencijalnih prekograničnih turističkih paketa te razmjeni dosadašnjih iskustava u turističkom djelovanju. Poduzetnici te članovi projektnih timova iz VIDRA-e – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Grada Koprivnice, Centra za poduzetništvo iz Kaposvara te grada Barcsa, posjetili su u Koprivničko-križevačkoj županiji Seljačko domaćinstvo i izletište  Jastrebov vrh iz  Bakovčica, Bazene  Cerine u  Koprivnici, Izletište i kušaonu vina Vidova suza iz Draganoveca te Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Grudić – izletište, vinotočje i vinariju Pomona. U Somogy županiji sudionici Studijskog putovanja posjetili su Edukacijski centar i sobe u Somogyszobu, Hotel Alexandra i lovačku kuću u Csokonyavisonta, Posjetiteljski centar Nacionalnog parka Dunav-Drava u Drávaszentes te Termalno kupalište i rekreacijski centar u Barcsu.

U prosincu 2015. godine VIDRA-Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske organizirati će još dva jednodnevna studijska putovanja za poduzetnike iz Koprivničko-križevačke županije koji će posjetiti odabrane turističke destinacije iz Virovitičko-podravske županije te Somogy Županije (3. prosinca) te poduzetnike iz Somogy županije koji će posjetiti odabrane turističke destinacije iz Koprivničko-križevačke županije te Virovitičko-podravske županije (10. prosinca). (www.ravidra.hr)

[g-gallery gid=”99511″]

Share Button