Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. rujna 2015.

Orahovačka udruga za informatiku i naprednu tehnologiju INFOR proslavila prvi jubilej

Članovi Udruge za informatiku i naprednu tehnologiju INFOR Orahovica održali su svoju redovnu godišnju skupštinu na kojoj je proslavljeno 10 godina rada ove udruge. U pregledu aktivnosti kroz proteklo razdoblje, predsjednik Kristijan Gogić istaknuo je kako su članovi INFOR-a bili više nego aktivni, a Udruga je odradila plan.

Članovi naše udruge su većinom mladi do 18 godina starosti jer nakon toga većina nastavlja školovanja na fakultetima. Upravo zbog toga glavni nam je cilj rad sa djecom i mladima za koje je udruga otvorena svakodnevno i u kojoj oni imaju mogućnosti naučiti neka nova znanja i vještine iz područja informatike. Proveli smo niz aktivnosti, od informatičke edukacije djece i odraslih do raznih radionica i igraonica, a posebno se ponosimo na organizaciju Lan partya koji je postao jedan od najkvalitetnijih u regiji. Sve navedene aktivnosti proveli su naši članovi i to na volonterskoj osnovi zbog čega im se svima posebno zahvaljujem – rekao je u svom izvješću Gogić.

U nastavku Skupštine za likvidatora Udruge izabran je Marko Bošnjak. Članove Udruge i njihov rad pohvalio je i orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Pohvalio bih Udrugu koja već 10 godina okuplja mlade oko informatike kao zanimanju budućnosti te ih paralelno miče s ulice. Udruga se potvrdila u svim svojim aktivnostima i posebno mi je drago da članovi vode brigu i o informatičkoj edukaciji svih uzrasta naših sugrađana, što je jako važno u današnjem svijetu moderne tehnologije. – rekao je između ostalog Nemec. Od svog osnivanja INFOR je imao tri predsjednika. Prvi je bio Davor Solić, drugi Saša Rister, a aktualni Kristijan Gogić je treći.

Tko bi rekao da je prošlo već 10 godina rada. Sjećam se prvih dana kada smo okupljali sve mlade Orahovčane, poznavatelje informatike koji su dali sjajan temelj radu ove udruge. Ponosni smo na ogroman odrađen posao, nakon dugo vremena stanke, 2006. godine upravo su naši članovi obnovili i uredili web stranicu grada orahovice, pokrenuli smo inicijativu postavljanja wireless bežičnog Intereneta u Orahovici za koju se još uvijek borimo. Pripremili prvu izložbu prvih orahovačkih računala informatičke opreme, a Lan party je priča za sebe. Svi koji su prošli kroz ovu udrugu, a danas ih se većina bavi jednom od grana informatike, mogu biti ponosni. – rekao je prvi tajnik i drugi predsjednik Infora Saša Rister.

[g-gallery gid=”95762″]

Share Button