Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. srpnja 2015.

Obogaćena turistička ponuda Parka prirode Papuk: Novi ekocentar u Park-šumi Jankovac

Kako bi se gosti i posjetitelji što ugodnije osjećali na omiljenom izletištu Jankovac, u Parku prirode Papuk obogatili su turističku ponudu. Na raspolaganju sada imaju novouređeni ekocentar u sklopu kojeg se nalaze mnogi sadržaji, od dvorane za školu u prirodi i slične edukacije, do suvenirnice.

Ovaj projekt vrijedan oko tri i pol milijuna kuna poduprlo je Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Željeli smo ovaj atraktivan prostor park-šume oplemeniti jednim krasnim objektom kao što je Ekotočka Jankovac, koji ima i sanitarni čvor s biopročistačem. Ovim smo projektom htjeli poboljšati suživot čovjeka i prirode kako bismo stavili prirodu u službu čovjeka, ali i čovjeka u službu prirode - rekla je Kristina Kožić, ravnateljica JU-a Park prirode Papuk.

Ekotočkom ujedno je zaokružena turistička ponuda Jankovca, tog najznačajnijeg izletničkog lokaliteta u Parku prirode Papuk.

- Tijekom prošle, ali i ove godine, puno smo truda uložili kako bismo Park-šumu Jankovac učinili što zanimljivijom posjetiteljima te kako bismo svima onima koji tu dolaze približili njegovu ljepotu. Uz jankovačka smo jezera napravili i stazu prilagođenu osobama s posebnim potrebama, a koju mogu koristiti i drugi posjetitelji. Uz to, uredili smo i dječje igralište te ovaj objekt Ekotočke, pa naši posjetitelji u Park-šumi mogu provesti i više dana. Kako je Ekotočka napravljena u neposrednoj blizini Planinarskog doma Jankovac, koji može osigurati prehranu i smještaj, s ovim novim objektom osigurali smo da se tu mogu organizirati i višednevne radionice, stručni sastanci i slično - doznajemo od ravnateljice Kožić. (www.glas-slavonije.hr)

[g-gallery gid="91582"]

Skip to content