Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. srpnja 2015.

Zavod za javno zdravstvo uspješno dovršio provedbu velikog projekta o zaštiti mentalnog zdravlja ljudi u našoj županiji

Nakon što je Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske odobrilo projekt pod nazivom „Proaktivna skrb o mentalnom zdravlju obitelji; savjetovališni i preventivni postupci usmjereni pomoći u organizaciji slobodnog vremena“, projekt se od srpnja 2014. do srpnja 2015. godine provodio u Virovitičko-podravskoj županiji u suradnji s partnerom (Udruženjem klubova liječenih alkoholičara Slatina) i suradnicima (Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji).

U okviru projekta provedeno je niz stručnih aktivnosti usmjerenih specifičnoj edukaciji i osnaživanju stanovnika u donošenju zdravih životnih odluka. Osobito je važan aspekt usmjeren pomoći djeci i mladima u organizaciji slobodnog vremena. Aktivnosti usmjerene djeci i mladima temeljene su na ranije provedenom opsežnom istraživanju o pušenju, alkoholu, drogama i slobodnom vremenu među učenicima koje je u proteklih deset godina provedeno u školama u Virovitičko-podravskoj županiji, a u okviru ovoga projekta provedeno je isto istraživanje i među studentima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, o čemu je izdana i publikacija.

Projekt je iznjedrio tri nove publikacije: šesto izdanje vodiča „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ koje su uredili Miroslav Venus, Vesna Šerepac i Siniša Brlas, zatim publikaciju o rezultatima istraživanja provedenog među studentima, koje su autori Vesna Bedeković, Siniša Brlas, Vesna Šerepac i Miroslav Venus te završnu publikaciju o projektu koju su kreirali Siniša Brlas i Miroslav Venus i u kojoj su opisane najvažnije projektne aktivnosti. Sve su publikacije u elektronskom obliku dostupne na www.zzjzvpz.hr.

Važno je napomenuti da je ovaj projekt samo jedan u nizu projekata koji su u proteklih nekoliko godina uspješno provedeni u našoj županiji, a kojih je nositelj bio Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Zavod za javno zdravstvo i nadalje nastavlja s prijavljivanjem i provedbom novih projekata usmjerenih zaštiti i očuvanju zdravlja stanovnika naše županije. (www.zzjzvpz)

Projekt 2014.

Skip to content