Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. veljače 2015.

Virovitica: Održan 2. sastanak Inicijativnog odbora glede osnivanja Mreže za održivi razvoj Republike Hrvatske

Drugi po redu sastanak Inicijativnog odbora glede osnivanja Mreže za održivi razvoj Republike Hrvatske održan je u četvrtak 19. veljače u maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici.

Sastanku su, uz predstavnike županijskog Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU na čelu s pročelnikom Tugomirom Majdakom, prisustvovali predstavnici LAG-ova s područja Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije te predstavnici značajnijih poljoprivrednih udruga.

Svi prisutni usuglasili su se kako je potrebno osnovati civilnu Mrežu LAG-ova i ostalih dionika koja će zastupati interese područja obuhvaćena LAG-ovima i ostala ruralna područja u Republici Hrvatskoj gdje postoji interes za realizaciju LEADER pristupa i korištenje fondova EU, kako na nacionalnoj tako i međunarodnoj razini.

Dogovoreni su daljnji koraci vezano za pripremu Osnivačke skupštine koja će se održati 26. veljače u sklopu sajma Viroexpo.

Hrvatska zajednica županija na čelu s predsjednikom i virovitičko-podravskim županom Tomislavom Tolušićem daje punu podršku osnivanju Mreže za održivi razvoj te će zasigurno biti pouzdan partner u njenim daljnjim aktivnostima. (www.vpz.hr)

Skip to content