Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. prosinca 2014.

U Virovitičko-podravskoj županiji održan sastanak na temu ravnopravnosti spolova i suzbijanja rodne diskriminacije

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske, Višnja Ljubičić, posjetila je u ponedjeljak, 8. prosinca, Virovitičko-podravsku županiju.

Tom prilikom, u županijskoj velikoj vijećnici, održan je sastanak na kojem je bila riječ o problemima s kojima se Ured za ravnopravnost spolova RH susreće na terenu, te o naporima i aktivnostima koje se poduzimaju radi postizanja ravnopravnosti spolova, odnosno ukidanja rodne diskriminacije, kako na području Virovitičko-podravske županije, tako i na području cijele Republike Hrvatske.

- Problem ravnopravnosti spolova najizrazitiji je u području rada i zapošljavanja. To je jednim dijelom uzrokovano i recesijskom krizom koja se produžila u Republici Hrvatskoj. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, radna aktivnost žena je niža nego muškaraca, a problem je što gotovo 2/3 visokoobrazovanih žena završavaju na burzi rada – istaknula je Pravobraniteljica Ljubičić.

Sastanku su, uz Pravobraniteljicu Višnju Ljubičić, prisustvovale zamjenica župana virovitičko-podravskog, Sanja Bošnjak i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Desa Kolesarić. (www.vpz.hr)

[g-gallery gid="71900" random="0" watermark="0"]

Skip to content