Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. studenoga 2014.

Predstavljeni rezultati projekta Drava4Enjoy u sklopu kojeg je obnovljena kurija Janković u selu Kapela Dvor

U sklopu projekta „Experience and enjoy the Drava Valley by bicycle“, akronima Drava4Enjoy, 24. studenoga, svi zainteresirani mogli su sa partnerima na projektu, predstavnicima Vidre- Agencije za regionalni razvoj Virovitičko- podravske županije, Ivanom Lazićem i Vedranom Mikić, posjetiti biciklističke rute u mađarskom gradu Szentlőrincu koji je uz Virovitičko- podravsku županiju također jedan od partnera na ovom projektu.

Prilikom dolaska u Szentlőrinc, voditeljica projekta na mađarskoj strani Brigitta Toth Lautš i stručnjak za tehničke dijelove projekta Szanto Dorottya, dočekale su posjetitelje u Gradskoj upravi gdje su im i uputile par povijesnih informacija o zgradi u kojoj se uprava nalazi.

Nakon obilaska parkirališta za bicikle i biciklističkih ruta koje još čeka dobivanje uporabne dozvole s kojom će rute biciklistima biti i službeno dostupne, uslijedio je i posjet Eko parku gdje su posjetitelji mogli uživati u tradicionalnim mađarskim jelima.

Nakon kratkog predaha, došao je na red povratak u našu županiju i obilazak obnovljene kurije Janković u Kapela Dvoru, koja, premda još u fazi dovršavanja interijera, nestrpljivo vapi za turistima koje će zasigurno očarati i taj dio Virovitičko- podravske županije.

Predstavljanje rezultata projekta koji je sufinanciran sredstvima europske unije iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013., ukupne vrijednosti 2.215.972,33 eura, završeno je druženjem u restoranu Zlatni Klas u Otrovancu gdje su mađarski partneri na projektu mogli degustirati kruh od koprive, teletinu ispod peke, ali i kukuruznu zlevanku, jedno od tradicionalnih jela kontinentalne Hrvatske. (www.icv.hr)

[g-gallery gid="70674" random="0" watermark="0"]

Skip to content