Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. studenoga 2014.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana nasilja nad ženama, održano predavanje o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

Udruga S.O.S. Virovitica, u partnerstvu s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije organizirala je u ponedjeljak, 24. studenog u prostorijama Obiteljskog centra Virovitica, predavanje na temu „Usklađenost zakonodavstva Republike Hrvatske s Konvencijom Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji“. Ispred Virovitičko-podravske županije događaju su nazočile pročelnice upravnih odjela Melita Sirovica i Vesna Šerepac.

Predavanje, koje je organizirano u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana nasilja nad ženama, održala je Branka Žigante Živković, sutkinja Visokog prekršajnog suda i predsjednica Nacionalnog tima za suzbijanje nasilja u obitelji.

Događaj je bio posvećen Konvenciji Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, a cilj mu je jačanje kapaciteta predstavnika/ica institucija i nevladinih organizacija s područja Virovitičko-podravske županije kako bi bili uspješniji u radu na problematici nasilja nad ženama. (www.sosvt.hr, www.vpz.hr)

 [g-gallery gid="70617" random="0" watermark="1"]

Skip to content