Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. listopada 2014.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u Orahovici obilježilo Svjetski dan seoskih žena

Povodom Svjetskog dana seoskih žena u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije održana je u Gradu Orahovici manifestacija pod nazivom "Od tradicije ka suvremenosti".

U sklopu događanja otvorena je izložba ručnih radova seoskih žena. Izloženi radovi obuhvatili su tradicijske vještine izrade različitih predmeta, kao i upotrebu novih tehnika izrade različitih predmeta, slika i modnih detalja.

Svoje radove predstavili su: Vesna Petričević u suvremenim tehnikama obrade predmeta i slika, Udruga Cer iz Crnca, udruga Lipa iz Rastovca, Udruga Umirovljenika iz Orahovice te LAG Papuk predstavile su se tradicijskim vještinama izrade primijenjenim u modernom dizajnu kako predmeta uporabne vrijednosti tako i modnih detalja.

U sklopu događanja održan je i okrugli stol na kojemu su sudjelovali: predsjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Ana Marija Petin, predsjednik LAG-a Papuk Saša Rister i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Desa Kolesarić.

Ana-Marija Petin govorila je o današnjem položaju žena iz ruralnih krajeva u javnom i političkom životu. Saša Rister održao je izlaganje na temu "Mjere ruralnog razvoja", dok je Desa Kolesarić prisutne upoznala s ulogom Povjerenstva za ravnopravsnost spolova i važnosti uspostave ravnopravnosti spolova kao i važnosti obilježavanja Svjetskog dana seoskih žena za postizanje afirmacije i pravilnog vrednovanja rada i uloge seoske žene u razvoju društva.

Manifestaciju su posjetili i učenici Srednje škole "Stjepan Ivšić" iz Orahovice pod vodstvom profesorice Suzane Đebro za koje je upriličeno predavanje o Ravnopravnosti spolova koje su održale predsjednica Županijske skupštine Ana Marija Petin i predsjednica Povjerenstva Desa Kolesarić. (www.sosvt.hr)

[g-gallery gid="66979" random="0" watermark="0"]

Skip to content