Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. listopada 2014.

Gospodarstvo Virovitičko-podravske županije na Sajmu poduzetništva u Kikindi u Vojvodini

U Kikindi, Banat, Vojvodina, od 9. do 12. listopada održani su Sajam poduzetništva i „EU kutak - promocija turističkih destinacija“ u sklopu turističko-gospodarske manifestacije „Dani ludaje“.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica, s područja Virovitičko-podravske županije na Sajmu poduzetništva predstavilo se devet izlagača: Agroservis proizvodnja Virovitica – poljomehanizacija, proizvodni program tvrtke, Apis Cabuna - ugostiteljski med, Asel Slatina - proizvodnja i instalacija uređaja i opreme za vođenje procesa sušenja voća, povrća, duhana i ljekovitog bilja, Meta-plast Pitomača – proizvodnja plastenika i plasteničke opreme, te Prostudio Podgorje - programiranje i dizajn web stranica, poslovnih web aplikacija, mobilnih aplikacija i CMS sustava, predstavljanje gospodarskog portala sajmovi.eu i Viroexpo d.o.o. Virovitica - s informacijama o „VIROEXPO-u“, međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede.

Turističku ponudu Republike Hrvatske i Virovitičko – podravske županije predstavili su zajednički Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Virovitica i Turistička zajednica Virovitičko – podravske županije, a predstavljeni su: grad Orahovica, Park prirode „Papuk“ i Pustara Višnjica (batat i ergela), a date su informacije i distribuirani promo materijali o ostaloj turističkoj ponudi Virovitičko-podravske županije i Hrvatske.

HGK - Županijska komora Virovitica predstavlja gospodarstvo Virovitičko-podravske županije na sajmu poduzetništva u Kikindi na temelju reciprociteta jer je Regionalna privredna komora Kikinda predstavila gospodarstvo Banata i Vojvodine s osam izlagača na 19. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede „VIROEXPO 2014“, koji se u Virovitici održao od 24. do 26. siječnja 2014. godine.

Iz Virovitičko-podravske županije, osim izlagača, sajam je, na poziv organizatora sajma, koji je HGK - Županijskoj komori Virovitica osigurao besplatan izložbeni prostor, posjetilo gospodarsko izaslanstvo Županijske komore Virovitica.

Nastup gospodarstva Virovitičko – podravske županije na sajmu pobudio je velik medijski interes, tako da su o tome izvještavali lokalni i pokrajinski mediji. U Regionalnoj privrednoj komori Kikinda, na zajedničkom susretu gospodarskih Komora iz BiH (Brčko, Doboj i Tuzla), Hrvatske (Virovitica), Mađarske (Szeged), Rumunjske (Timisoara), Srbije (Kikinda i Pančevo), razgovaralo se o aktivnostima Komora za intenziviranje međusobne gospodarske suradnje. (www.hgk.hr)

hgk.hr

Skip to content