Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. rujna 2014.

Održana 8. Pan-europska konferencija Green Belta-a (Zelenog pojasa) u Republici Češkoj

U gradiću Slavonice u Republici Češkoj, od utorka 23. do petka 26. rujna održana je 8. Pan-europska konferencija Green Belta-a (Zelenog pojasa).

Uz brojne prezentacije o dosadašnjim postignućima na zaštiti područja bivše tzv. Željezne zavjese i smjernicama za daljnje aktivnosti na području zaštite, prezentacije i promocije izuzetne biološke raznolikosti područja Zelenog pojasa, uz sudjelovanje predstavnika državnih, regionalnih i nevladinih organizacija iz 23 zemlje područja (od Baltičkog mora do Turske), te predstavnika Velike Britanije, Rusije, Kanade i SAD-a, održana je i svečanost osnivanja Europskog udruženja Green Belt-a, koji je potpisala 21 organizacija.

Potpisnik osnivačke povelje je i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, koju je u ime Javne ustanove, a uz potporu Virovitičko-podravske županije i župana Tomislava Tolušića, potpisala ravnateljica Javne ustanove Tatjana Arnold Sabo.

Područje Green Belt-a se na području Virovitičko-podravske županije prostire na više od 70 km graničnog područja sa Mađarskom, a pristupanje Javne ustanove ovom europskom udruženju ima za cilj još bolju zaštitu i očuvanje ovog izuzetno vrijednog područja velike biološke raznolikosti , ali i prezentaciju i promociju ovog dijela naše županije kroz razvoj specifičnih oblika turizma u zaštićenim područjima. (www.virovitica-nature.hr)

[g-gallery gid="65363" random="0" watermark="0"]

Skip to content