Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. travnja 2013.

Označen početak nastavka radova na sustavu navodnjavanja Kapinci – Vaška

Danas su nastavljeni radovi na sustavu navodnjavanja Kapinci-Vaška, kojemu su, uz župana Tomislava Tolušića, nazočili ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, njegov zamjenik Dražen Kurečić, saborski zastupnik Tomislav Žagar, direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić i načelnik općine Sopje Josip Granjaš.

Veliko zadovoljstvo nastavkom radova izrazio je župan Tomislav Tolušić, istaknuvši kako je sustav navodnjavanja Kapinci-Vaška nacionalni pilot-projekt navodnjavanja. Također je napomenuo kako očekuje da će projekt biti gotov tijekom iduće godine i da će ga svi mještani općine Sopje, ali i šire moći koristiti i zahvaljujući njemu unaprijediti svoju poljoprivrednu proizvodnju. U svemu tome podržavat će ih Virovitičko-podravska županija s povoljnim kreditima u pronalasku tržišta, ali i u širenju novih sustava navodnjavanja.

Projektno područje poljoprivrednog zemljišta obuhvaća površinu od 1.280 hektara. Budući da se javila potreba za proširenjem sustava, u dogovoru s Hrvatskim vodama odlučeno je da će se proširiti za 700 hektara poljoprivredne površine. Proširenje sustava obuhvaća dijelove katastarskih općina Gornji Miholjac i Novaki. Na području Virovitičko-podravske županije provode se projekti navodnjavanja Kapinci-Vaška, Novi Gradac-Detkovac i Đolta, čija je ukupna vrijednost 120 milijuna kuna.

Podsjetimo, Vlada je prošle godine stopirala projekt navodnjavanja Kapinci-Vaška zbog poteškoća s izvođačem radova. (Poveznica: Vlada RH usred suše zaustavila najveći projekt navodnjavanja)

(www.icv.hr, www.vpz.hr)

Tonska izjava župana Tomislava Tolušića:

 

Share Button