Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. veljače 2013.

FOTOGALERIJA: Maškare preuzele vlast u Virovitici

Maškare su u Virovitici preuzele vlast. Gradonačelnik Ivica Kirin predao je ključeve grada Charlie Chaplinu i maškare su zavladale gradom. U fašanjskoj povorci najveću pozornost privukli su najmlađi, djeca iz Dječjeg vrtića Cvrčak, a osim njih sudjelovale su i maškare iz obližnjih mjesnih odbora. Virovitičku fašanjsku povorku vidjelo je oko 2000 ljudi – koji su ili sudjelovali ili samo promatrali maskirane.

Najbrojnije maske imao je Dječji vrtić „Cvrčak“ iz Virovitice koji je imao nekoliko grupa maskirane djece, Kockice, Zvončići, Zvjezdice, Zečići, Gljivice, Različci i Kapljice. Također je tu bila Gradska glazba Virovitica sa svojim mažoretkinjama, pa mažoretkinje Grada Virovitice, KUC Virovitica, Glazbena škola Jana Vlašimskog iz Virovitice, Mjesni odbori prigradskih naselja Svetog Đurđa, Podgorja, Golog Brda i Milanovca. Svaka maskirana grupa izvela je kraći program svirke, pjesme i plesa i za to dobila fašanjske Zahvalnice. Kauboji, indijanci, maskirani likovi TV Serije, Sulejman sa svojom svitom, vojnici, policajci, vatrogasci, klaunovi, vile i vještice, od najmlađih do onih starih, svojim veselim maskama i šarenim bojama ispunili su prostor ispod sata. Glazbeni dio svirkom je upotpunio i sastav Gašo band uz pomoć nekoliko profesora Glazbene škole. S obzirom na hladno vrijeme i snijeg koji je u korak pratio maškare, za sve sudionike i posjetitelje bio je osiguran čaj i krafne. Ova vesela manifestacija koja po broju i raspoloženju sudionika i posjetitelja već dugo godina nije bila tako brojna i vesela, završila je vješanjem Fašnika koji je proglašen krivim za sve, sve one nedaće koje su nas stigle ove, ali i ove godine…

U sklopu “Virov’tičkog fašanjka”, proglašene su i najbolje maske u kategoriji udruga i mjesnih odbora. U kategoriji udruga, najboljom maskom proglašena je ona KUC-a Virovitica koji su se maskirali u Sulejmana i njegovo “carstvo”. Najbolja maska u kategoriji mjesnih odbora pripala je “kaubojima” iz Golog Brda. Kakva je bila atmosfera, pogledajte u našoj fotogaleriji… (www.vpz.hr, virovitica.hr, icv.hr)

Share Button