Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. kolovoza 2011.

Na području projekta sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška izvode se radovi na izgradnji crpne stanice i dovodnog cjevovoda

Radovi na izgradnji projekta sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška idu prema planu. Naime, na području izgradnje projekta sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška, jednom od najznačajnijih projekata na podruju Virovitičko-podravske županije, koji je ove godine u lipnju otvorila predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, izvode se radovi na izgradnji crpne stanice i dovodnog cjevovoda. Radovi će se dodatno intenzivirati nakon što se skinu usjevi s polja. Podsjetimo, sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška prostire se na 1.280 hektara i u budućnosti će predstavljati značajan zamah ka poljoprivrednom i gospodarskom razvoju Virovitičko-podravske županije, ali i promijeniti tradicionalni način poljoprivredne proizvodnje na navedenom području nudeći orijentaciju na visoko dohodovne kulture.

Izgradnju sustava financira Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva s 80 posto te Virovitičko-podravska županija s 20 posto. Sustavom će se navodnjavati 1280 hektara plodne zemlje uz Dravu, izgradit će ga Hrvatske vode i za dvije godine, kako je planirano, predati obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima.

 

Share Button