Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. lipnja 2011.

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područna služba Virovitica, završeno osposobljavanje za zanimanje Voditelj izrade EU projekata, uvjerenja dobilo 10 polaznika

U prostorima HZZ Područne službe Virovitica održana je podjela uvjerenja za 10 polaznika stručnog osposobljavanja za zanimanje voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Polaznici će završeno stručno osposobljavanje upisati u radnu knjižicu. Osposobljenim nezaposlenim osobama uvjerenja su podijelili rukovoditeljica odjela posredovanja HZZ Područne službe Virovitica Blaženka Bajan i predstavnik učilišta Algebra Alen Kaminski.

Stručna osposobljavanja za navedena zanimanja organizirao je Hrvatski zavod za zapošljavanje temeljem Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2011./2012. godinu, a provelo ih je učilište Algebra. Navedenim osposobljavanjem obuhvaćene su nezaposlene osobe visoke stručne spreme s dobrim poznavanjem engleskog jezika i informatike, a s ciljem dobivanja potrebnih znanja neophodnih za korištenje financijskih sredstava iz fondova EU. Zavod za zapošljavanje financirao je sve troškove nezaposlenih osoba. Osim plaćenog osposobljavanja polaznicima je plaćen putni trošak, osiguranje u slučaju nezgode na radu i minimalna novčana naknada. Do sada su osim ovog završena osposobljavanja za zanimanja povrtlar, mljekar, AUTOCAD specijalist, uzgajivač voća, cvijeća i povrća u zatvorenim prostorima, poslužitelj jela i slastica, priprematelj jela i slastica, sobarica i zaštitar, a uskoro i za zanimanje serviser osobnih računala koje će završiti tijekom lipnja. HZZ PS Virovitica ove godine putem Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja ukupno će osposobiti 175 nezaposlenih osoba, što je za 40 osoba više nego u 2010. godini.

 

Share Button