Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. rujna 2010.

U Voćinu otvorena filatelistička izložba crkve Pohođenja Blažene Djevice Marije

U čast blagdana Male Gospe koja se slavi 8.rujna, koji je ujedno i Dan općine Voćin, u poštanskom uredu 33522 Voćin, otvorena je filatelistička izložba i izložba fotografija voćinske crkve Pohođenja Blažene Djevice Marije koju su četnici i jugovojska srušili početkom Domovinskog rata.

Filatelističku izložbu poštanskih maraka i omotnica s likom Majke Božje postavio je Pavao Paulić, poštar u poštanskom uredu Zdenci, kojemu je ovo sedma samostalna izložba na području virovitičko-podravske županije

Fotografije voćinske crkve iz vremena poslije drugog svjetskog rata i slike današnje obnovljene crkve postavio je Jozo Jaković član pastoralnog vijeća uz svesrdnu pomoć voćinskog župnika Mladena Štivina i časne sestre Danice.

Valja naglasiti da je Jozo Jaković predsjednik općinskog vijeća Voćin ali i poštar u poštanskom uredu Voćin.

Voćinski župnik gospodin Mladen Štivin nakon upoznavanja nazočnih s tijekom obnove voćinske crkve, izrazio je zadovoljstvo što se Hrvatska pošta otvaranjem ove izložbe u Voćinu u uključila u obilježavanje ne samo Dana općine Voćin već i Godine Gospe Voćinske.

Isto tako izrazio je nadu da će Hrvatska pošta prihvatiti njihovu želju te pristupiti izradi poštanske marke sa likom Gospe Voćinske.

Uz riječi zahvale za nastojanja da se ovakvom filatelističkom izložbom u sredini kakva je Voćin, pomogne u promociji vjerskih , kulturnih ali i prirodnih vrijednosti Voćina izložbu je otvorio načelnik općine Voćin gospodin Predrag Filić. Izložba će biti otvorena, za korisnike poštanskih usluga ali i brojne hodočasnike koji se ovih dana očekuju u Voćinu, sve do 20. rujna.

Share Button